Open/Close Menu Centrale Peleti

Dotare standard

 • cazan ( schimbator de caldura)
 • arzator ecoHORNET multi-sistem
 • sistem de alimentare cu snec
 • panou de automatizare full-protection cu comanda si supraveghere prin internet.,
 • rezervor de peleti pentru CTV35-225
 • exhaustor
 • boiler incorporat
 • set de protectie electrica
 • traductor de curgere
 • manometru de presiune, manometru de termperatura agent termic
 • aerisitor
 • supapa de siguranta ( 5bar)
 • senzori temperatura agent termic, de miscare, capacitivi, temperatura gaze de ardere
 • materiale instalatie 2 circuite incalzire si circuit anticondens: pompe circulatie, vane amestec, vana anticondens, supape sens, filtre robineti, vas expansiune apa de consum, etc

Optional:

 • Centralele de putere mare se pot livra cu sistem de evacuare automata a cenusii si depozit de cenusa mobil, de capacitate mare
 • centralele se pot livra si cu echipare minimala fara materiale circuite incalzire, pompe, etc, doar cu vana anticondens.

Arzator

Arzatorului multisistem ecoHORNET patentat dezvolta temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toata puterea calorica a combustibilului este valorificata, transformandu-se in energie termica. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completa, fara fum in gazele de ardere.

 Arzatorul ecoHORNET este mobil, cu autocuratire si accelerarea arderii pentru cazul utilizarii unor peleti mai slabi energetic.

Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatura.

peste 1300°C si la variatii de temperatura.

Schimbator de caldura

Ca si noutate, am introdus a III-a zona de schimb, un recuperator de caldura, ce utilizeaza temperatura gazelor de ardere evacuate de 100-120°C pentru preincalzirea agentului termic din retur inainte de intrarea in schimbatorul de caldura.

 In acest recuperator de caldura nu se formeaza condens deoarece, in urma arderii la peste 1250°C in arzatorul multisistem, gazele de ardere sunt “uscate”, nu contin vapori de apa.

Recuperator de caldura

Schimbatorul de caldura a fost special proiectat sa functioneze la temperaturi ridicate, fara uzura in timp, si sa asigure un transfer optim al energiei rezultate in urma arderii peletilor.

 Este executat din otel special pentru cazane, conform ultimelor reglementari in vigoare.

Contine o mare cantitate de agent termic si preia functiile unui acumulator de agent termic (puffer). Este posibila functionarea eficienta a centralei termice fara puffer.

Schimbatorul de caldura eficient, trasfera energia produsa prin arderea peletilor in agentul termic, chiar daca in centrala se dezvolta temperaturi de peste 1250°, temperatura gazelor de ardere la evacuare nu depaseste 60-80°C. Diferenta de energie termica este transferata in agentul termic. De unde rezulta un randament de exceptie, ceea ce pentru utilizator se traduce in consum redus de combustibil.

 Are 2  zone de schimb de caldura,  preiau atat radiatia flacarii cat si convectia gazelor de ardere.

Boiler

In interiorul centralei este incorporat boiler de inalta eficienta, pentru producere si stocare apa calda de consum.

Apa calda de consum se produce extrem de eficient, deoarece boilerul este scufundat complet in agentul termic fierbinte din schimbatorul de caldura, suprafata de schimb este mult mai mare decat la boilerele montate exterior cu serpentine.

Este economica si eficienta utilizarea centralei pe timp de vara, doar pentru producere de apa calda de consum, centrala porneste doar la cateva zile, in functie de consum.

Sistem de accelerarea a arderii si curatare gratar

Arderea fara fum si gudron in gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea de gaze de ardere.

Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator se realizeaza arderea completa, inclusiv a particulelor de fum.

Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.

 • SIGURANTA: Evacuarea gazelor de ardere nu este influentata de conditiile atmosferice.

Controlul arderii prin tiraj fortat

Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv.

AVANTAJ: Rezervorul de peleti este independent de corpul centralei, in functie de spatiul disponibil, poate fi folosit cel din dotarea standard 600/800 litri sau un alt recipient de capacitate mare.

SIGURANTA: Sistemul de alimentare cu peleti este prevazut cu elemente de siguranta ce previn avarierea in cazul in care, accidental, sunt antrenate corpuri straine.

Sistem de alimenater automat

Echipamentele au in dotare mecanisme de accelerare a arderii, pentru a pastra constanta puterea nominala, chiar daca se utilizeaza peleti cu putere calorica mai mica.

Astfel, chiar daca utilizati peleti din paie, ierburi, echipamentul  va produce aceeasi cantitate de energie termica, ca la utilizarea peletilor din lemn.

Automatizare

Prin automatizarea completa  cu aparatura performanta  si soft conceput impreuna cu firma austriaca SIGMATEK GmbH &Co KG,  se realizeaza controlul total al producerii energiei  termice cat si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibila integrarea acestora in sisteme complexe de incalzire.

Display-ul touch color va furnizeaza informatii complete  privind functionarea echipamentului.

Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distanta, printr-o conexiune la internet, astfel aveti intotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice

Sisteme de siguranta

Set de protectie electrica

Deoarece fluctuatiile/intreruperile de curent electric ce pot afecta componentele electronice ale centralei termice sau pot perturba buna functionare am inclus in dotarea standard un set de protectie:UPS cu functiuni de  invertor, stabilizator, redresor si  2 acumulatori.

Traductor de curgere ( fluxostat)

Sesizeaza circulatia agentului termic in intalatie si asigura protectia in cazul pierderii agentului termic, blocarii pompei de circulare sau a circuitului termic.

Alte  elemente de siguranta:

– manometru de presiune, manometru de termperatura agent termic

– aerisitor

– supapa de siguranta ( 5bar)

Date tehnice

Primarul, Viceprimarul, Consilieri, Directorul școlii gimnaziale “Aurel Hornet” din comuna Tudor Vladimirescu, județul Braila, au mulțumit inventatorului Iuliean Hornet si firmei ecoHORNET pentru Donatie. Iuliean Hornet a asigurat conducerea școlii ca va asigura si combustibili (peleti) pentru anul școlar in curs.

Domnule Ministru Virgil Popescu. Tehnologia norvegiană pe care ați ales-o funcționează cu peleti din lemn curat produși prin defrișarea pădurilor României. V-am propus D-le Ministru folosirea simultan (in arzatoarele tuturor termocentralelor din Romania) a granulelor din biomasa, deșeuri menajere si cărbune. Acești combustibili trecuți printr-un proces de torefiere in Instalatii românești de tratare termică devin…

#StatulRomân nu ajută la promovarea inventatorilor români, noi suntem uniți să promovăm oamenii valoroșii ai #României ⁉️ Premiat cu zeci de medalii și diplome de străini, din păcate uitat de români ❗️ Dacă sunteți interesați de soarta unui om care poate produce energie eco din “nimic” vă rugăm să distribuiți peste tot, ca toată lumea să știe ce…

Proudly powered by WordPress