ATR 1Prin aplicarea tehnologiei de ardere ecoHORNET la tuburile radiante s-a facut posibila incalzirea eficienta si ecologica a spatiilor inalte precum hale industriale, depozite, sali de sport, biserici, complexe expozitionale, service, garaje, hangare, etc.

Incalzire eficienta a incintelor cu inaltime mare

Gama de puteri:  35-100 kW

SC ECOHORNET SRL foloseste, in premiera mondiala, arzatoarele cu peleti pentru incalzirea tuburilor radiante. Lipsa particulelor de cenusa si a fumului din gazele arse si temperatura la care se realizeaza arderea fac posibila transmiterea energiei termice rezultate in urma arderii peletilor in tuburile radiante cu mentinerea parametrilor de functionare constanti pe toata durata utilizarii si fara a necesita operatiuni de curatire repetate.

Spre deosebire de tuburile radiante clasice pe gaze, lichide sau electrice, utilizarea arzatoarelor ecoHORNET cu peleti pentru tuburi radiante ofera acestor mari consumatori posibilitatea obtinerii
unei energii termice ieftine, ecologice si eficienta.

Pentru download click aici →    Prezentare arzatoare cu tuburi radiante

Performante

energie verde

Energie verde si independenta energetica

In premiera mondiala, SC ECOHORNET SRL foloseste arzatoarele cu peleti pentru incalzirea tuburilor radiante.Lipsa particulelor de cenusa si a fumului din gazele arse si temperatura la care se realizeaza arderea fac posibila transmiterea energiei termice rezultate in urma arderii peletilor in tuburile radiante cu mentinerea parametrilor de functionare constanti pe toata durata utilizarii si fara a necesita operatiuni de curatire repetate.

Spre deosebire de tuburile radiante clasice pe gaze, lichide sau electrice, utilizarea arzatoarelor ecoHORNET cu peleti pentru tuburi radiante ofera acestor mari consumatori posibilitatea obtinerii unei energii termice ieftine, ecologice si eficiente.

save money

Economii financiare prin utilizarea energiilor nepoluante

Incalzirea cu tuburi radiante si peleti este cea mai eficienta si economica varianta pentru spatiile inalte deoarece caldura se transmite obiectelor, persoanelor care se afla in perimetrul deservit de tuburile radiante, realizandu-se o incalzire directionata pe zonele de lucru, identica cu incalzirea produsa de razele solare, si nu a unui volum de aer imens.

Unul din avantajele incalzirii cu tuburi radiante este ca efectul incalzirii apare la cateva minute dupa pornirea arzatorului, nefiind necesara functionarea sistemului atat timp cat nu se desfasoara activitati in spatiul respectiv. Caldura rezultata se distribuie uniform si confortabil fara curenti de aer si praf.

arzator tuburi radiante

NOU: 3 in 1

Arzatorul ecoHORNET cu peleti pentru tuburi radiante este un sistem complex, raspunde la toate cerintele acestui gen de utilizatori. De exemplu, arzatorul de 60 kw cu tuburi radiante realizeaza:

 • incalzire a 400 mp hala industriala prin radiatie
 • incalzire a 400 mp birouri, show-room  cu aer cald
 • produce 500 – 700 litri apa calda de consum la 65ºC/8 ore.
 • Consumul de combustibil este extrem de redus si nu depaseste 1,2 euro/h.

Tehnic

Dotare standard:

 • arzator tip injector ecoHORNET
 • sistem de alimentare cu snec
 • automatizare Sigmatek GmBH, display touch color, control si comanda prin internet
 • rezervor de peleti capacitate 300kg
 • termostat ambiental radio
 • set de protectie electrica cu UPS, stabilizator, invertor, redresor 2 acumulatori 50A
 • tub radiant si reflector
 • Optional: schimbator de caldura din inox alimentar, pentru producere apa calda de consum.
 • Montajul tuburilor radiante se realizeaza la o inaltime de 4,5-10 m iar suprafata incalzita prin radiatia tuburilor variaza intre 100 si 400 mp.

arzatorArzatorului multisistem ecoHORNET patentat dezvolta temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toata puterea calorica a combustibilului este valorificata, transformandu-se in energie termica. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completa, fara fum in gazele de ardere.
Arzatorul ecoHORNET este mobil, cu autocuratire si accelerarea arderii pentru cazul utilizarii unor peleti mai slabi energetic.
Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatura.

accelerator ardere Sistem de accelerarea a arderii si curatare gratar
Echipamentele au in dotare mecanisme de accelerare a arderii, pentru a pastra constanta puterea nominala, chiar daca se utilizeaza peleti cu putere calorica mai mica.

.

tub radiant

Tub radiant in forma de U sau liniar:
ATR20 – tub radiant U 2 x 4-7m
ATR40 – tub radiant U 2 x 8-11m
ATR60 – tub radiant U 2 x 12-15m

 

.

Ecran reflectorizant din aluminiu cu rolul de a uniformiza si directiona radiatia

.

exhaustorControlul arderii prin tiraj fortat
Arderea fara fum si gudron in gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea de gaze de ardere.
Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator se realizeaza arderea completa, inclusiv a particulelor de fum.
Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici. SIGURANTA: Evacuarea gazelor de ardere nu este influentata de conditiile atmosferice.

arzator tip injector AHP600 mic Sistem de alimentare automat
Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv.
AVANTAJ: Rezervorul de peleti este independent de corpul centralei, in functie de spatiul disponibil, poate fi folosit cel din dotarea standard 600/800 litri sau un alt recipient de capacitate mare.
SIGURANTA: Sistemul de alimentare cu peleti este prevazut cu elemente de siguranta ce previn avarierea in cazul in care, accidental, sunt antrenate corpuri straine.

.

.

automatizare Automatizare
Prin automatizarea completa  cu aparatura performanta  si soft conceput impreuna cu firma austriaca SIGMATEK GmbH &Co KG,  se realizeaza controlul total al producerii energiei  termice cat si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibila integrarea acestora in sisteme complexe de incalzire.
Display-ul touch color va furnizeaza informatii complete  privind functionarea echipamentului.
Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distanta, printr-o conexiune la internet, astfel aveti intotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice.

.

set electric Sisteme de siguranta
Set de protectie electrica:

Deoarece fluctuatiile/intreruperile de curent electric ce pot afecta componentele electronice ale centralei termice sau pot perturba buna functionare am inclus in dotarea standard un set de protectie:UPS cu functiuni de  invertor, stabilizator, redresor si  2 acumulatori.

.

Termostat_ambiental_Computherm_Q7_RF Termostat ambiental radio

Permite programarea temperaturii ambientale, orele de incalzire intr-un program zilnic si saptamanal.
Comanda pornirea si oprirea arzatorului in functie de temperatura si orarul de functionare setate.

Combustibil utilizat:

Peleti cu continut de minim 80%  masa lemnoasa, diametru 6-12mm, lungime 5-35mm, umiditate <10%, densitate 650-750 kg/m³

Aplicatii

Incalzire incinte cu inaltime mare:

 • hale industriale
 • depozite
 • sali de sport
 • ateliere service, garaje
 • hangare
 • complexe expozitionale

hala

Locatie: Bucuresti
Echipament: arzator ecoHORNET AHP 60 mobil cu tuburi radiante in U, 12 ml
Aceasta companie produce celule din beton pentru transformatoare electrice. Pe timpul iernii, pentru circa 3 luni, compania oprea activitatea si concedia muncitorii deoarece era imposibil de incalzit hala de productie h=15m la temperatura de uscare a betonului.
• EcoHORNET a montat un arzator pe peleti cu tuburi radiante mobil, ATR 60, tuburi radiante in U, 12 ml.
• Astfel, in 8 ore se executa 4 turnari a 200 mp, circa 800 mp placile de beton, cu un cost de doar 10 euro
• Compania poate sa-si desfasoare activitatea si pe timpul iernii.

Locatie: Sala de spectacole Dacia, Resita

Echipament: arzator ecoHORNET AHP 60 cu tuburi radiante in U, 12 ml

Instalarea echipamentului a facut posibila incalzirea localizata a scenei. Pe perioada repetitiilor, nu se mai incalzeste toata sala ci doar scena unde repeta artistii..

Pentru detalii click aici →       Industrie …..  Turism …..  Agricultura …..  Municipalitati …..  Dezvoltatori imobiliari …..  Rezidential …..