arzator injectorArzatoarele pe peleti ecoHORNET inlocuiesc arzatoarele pe gaze, motorina, ulei, pacura, GPL, CLU, etc. la echipamente noi sau folosite, facilitand accesul la o energie termica iefina si ecologica.

Produs inclus in programul Casa Verde 2016 & ecoHORNET. Pentru detalii click aici → citeste mai mult

Pentru download click aici →    Prezentare arzator pe peleti ecoHORNET

Performante

green energy 1 Energie verde si economii de minim  50% din factura de energie termica

 Atat pentru industrie cat si pentru agricultura sau constructii, uz rezidential, inlocuind arzatoarele pe combustibili fosili, poluanti, arzatoarele ecoHORNET cu functionare pe  peleti fabricati din orice tip de biomasa reduc semnificativ cheltuielile cu energia precum si emisiile de CO si particule. Utilizarea energiei regenerabile in activitatea intreprinderii determina cresterea eficientei energetice a intregii companii, produsele realizate au cost de productie competitiv, iar compania isi imbunatateste imaginea corporativa prin respect pentru mediu.

Avantaje:

• singurele arzatoare ce colecteaza cenusa in exteriorul schimbatorului de caldura
• autocuratire
• sistem de accelerare a arderii la folosirea peletilor inferiori energetic
• 94-99% randament
• acces la un combustibil ieftin, ecologic, rapid regenerabil.
• independenta utilizatorului fata de politicile de taxe si accize la combustibili fosili, de retele de transport si distributie gaze, electricitate, etc.

In premiera mondiala!  Colectarea cenusii in afara schimbatorului de caldura

Spre deosebire de celelalte arzatoare pe peleti, ce functioneaza cu aer insuflat, arzatoarele ecoHORNET colecteaza cenusa in exteriorul schimbatorului de caldura.  Arzatoarele ecoHORNET functioneaza cu tiraj fortat, arderea in totalitate a peletilor se desfasoara doar pe gratar, fara ca materii arse sa ajunga in schimbator, antrenate de fluxul aer.

AVANTAJ

Randament global mai mare = energie ieftina: Schimbatorul de caldura isi pastraza randamentul in functionare  prin mentinerea suprafetei de schimb curate, neacoperita de cenusa sau peleti arsi.

Operare facila: Evacuarea cenusii se face usor, fara a necesita demontarea arzatorului de pe schimbatorul de caldura.

Inlocuiti combustibilii fosili poluanti

nivel emisii noxe

Emisiile poluante ale arzatoarelor ecoHORNET sunt sub limitele ce vor fi impuse in anul 2020 prin directiva Comisiei Europene:

  • emisii CO < 250 mg/Nm³
  • emisii particule < 7 mg/Nm³
  • emisii COV < 10 mg/Nm³

– Functionare ON-OFF:Arzatoarele ecoHORNET nu moduleaza, lucreaza la puterea nominala pe toata perioada functionarii. Comanda Start/Stop este data de termostatul ambiental ( in cazul in care se utilizeaza pentru incalzirea incintelor) sau de senzorul de temperatura agent termic, in cazul aplicatiilor industriale). Aprinderea este automata

– 100% materiale de calitate: Echipamentele ecoHORNET sunt concepute pentru o durata mare de utilizare.
Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special rezistent la temperaturi inalte si la variatii de temperatura, iar cenusarul este fabricat  din inox si din otel. Toate componentele electrice si electronice sunt fabricate in UE.

– 100% control al arderii: Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator. Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.

– 100% siguranta: Siguranta de operare este garantata de un sistem de inalta performanta care controleaza toate functiile echipamentului.

Tehnic

Dotare standard:

• arzator tip injector ecoHORNET
• sistem de alimentare cu snec
• automatizare Sigmatek GmBH, display touch color, control si comanda prin internet
• rezervor de peleti pentru AHP20-200
• termostat ambiental sau senzor temperatura agent termic, in functie de aplicatii
• set de protectie electrica cu UPS, stabilizator, invertor, redresor 2 acumulatori 50A

arzator Arzator
Arzatorului multisistem ecoHORNET patentat dezvolta temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toata puterea calorica a combustibilului este valorificata, transformandu-se in energie termica. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completa, fara fum in gazele de ardere.
Arzatorul ecoHORNET este mobil, cu autocuratire si accelerarea arderii pentru cazul utilizarii unor peleti mai slabi energetic.
Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatura.

accelerator ardere Sistem de accelerarea a arderii si curatare gratar
Echipamentele au in dotare mecanisme de accelerare a arderii, pentru a pastra constanta puterea nominala, chiar daca se utilizeaza peleti cu putere calorica mai mica.
Astfel, chiar daca utilizati peleti din paie, ierburi, echipamentul  va produce aceeasi cantitate de energie termica, ca la utilizarea peletilor din lemn.

 

exhaustorControlul arderii prin tiraj fortat
Arderea fara fum si gudron in gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea de gaze de ardere.
Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator se realizeaza arderea completa, inclusiv a particulelor de fum.
Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici. SIGURANTA: Evacuarea gazelor de ardere nu este influentata de conditiile atmosferice.

arzator tip injector AHP600 mic Sistem de alimentare automat
Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv.
AVANTAJ: Rezervorul de peleti este independent de corpul centralei, in functie de spatiul disponibil, poate fi folosit cel din dotarea standard 600/800 litri sau un alt recipient de capacitate mare.
SIGURANTA: Sistemul de alimentare cu peleti este prevazut cu elemente de siguranta ce previn avarierea in cazul in care, accidental, sunt antrenate corpuri straine.

.

automatizare Automatizare
Prin automatizarea completa  cu aparatura performanta  si soft conceput impreuna cu firma austriaca SIGMATEK GmbH &Co KG,  se realizeaza controlul total al producerii energiei  termice cat si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibila integrarea acestora in sisteme complexe de incalzire.
Display-ul touch color va furnizeaza informatii complete  privind functionarea echipamentului.
Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distanta, printr-o conexiune la internet, astfel aveti intotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice

set electric Sisteme de siguranta
Set de protectie electrica:

Deoarece fluctuatiile/intreruperile de curent electric ce pot afecta componentele electronice ale centralei termice sau pot perturba buna functionare am inclus in dotarea standard un set de protectie:UPS cu functiuni de  invertor, stabilizator, redresor si  2 acumulatori.

Aplicatii

• centrale termice pe lemn sau combustibili fosili
• cuptoare
• convectoare aer cald
• cazane abur
• uscatoare de cereale
• schimbatoare de caldura
• cazane cu ulei diatermic
• producerea de energie electrica, la instalatii cu turbine sau motoare Stirling

Exemple:

euroscrap 44

Arzatorul ecoHORNET AHP700  a inlocuit injectorul pe motorina la un generator de aer cald ce deserveste un uscator de cereale. (Targu Jiu, Gorj).

 

 

.

DSCF4333

Arzator ecoHORNET tip injector montat pe cazan Buderus pe motorina

 

 

 

.

generator aer cald pe peleti

Arzator ecoHORNET AHP80 montat pe generator aer cald (s-a inlocuit injectorul pe motorina)

 

 

 

Pentru detalii click aici →      Industrie …..  Turism …..  Agricultura …..  Municipalitati …..  Dezvoltatori imobiliari …..  Rezidential …..