Multe hoteluri, cluburi spa, pensiuni  folosesc deja echipamente ecoHORNET în locul energiilor conventionale care sunt mai scumpe și poluante, cum ar fi gaze naturale sau motorina, ca un mijloc de incalzire si producere apa calda in toate tipurile de cladiri și instalații. Ei au realizat deja:
– Economii financiare dobandite prin utilizarea energiilor nepoluante. In situația economica actuala, este extrem de important pentru a reduce costurile de operare.
– Preț mai mic și mai stabil pentru combustibil.
– Eliminarea cheltuielilor de verificare periodica si avizare ( ex. gaze naturale)
– Imbunatațirea imaginii corporative prin utilizarea energiilor regenerabile.

Centralele termice ecoHORNET permit dezvoltarea de structuri turistice in zone idilice, departe de orase, incalzire imobilelor se realizeaza economic si ecologic. Hotelurile si pensiunile incalzite cu centrale termice ecoHORNET sunt apreciate de clienti fiind mai atractive si primitoare, aerul in jurul lor este curat, nu este poluat cu fum, iar turistii beneficiaza de confort, ca intr-un mare hotel situat in o metropola.

Pentru incalzire imobil, incalzire apa din picina, producere apa calda de consum recomandam un sistem format din:

  • schema modul bun1 sau mai multe centrale termice ecoHORNET, cu functionare in cascada ( intra in operatiune in momentul in care cele in functiune deja nu mai asigura necesarul energetic) = functionare economica raportata la consumul real
  • acumulatoare de agent termic cu serpentina de inox pentru producerea apei calde de consum instant
  • boilere cu 2 serpentine – pentru stocare apa calda de consum
  • materiale din instalatie pentru interconectarea echipamentelor.
  • la soliciarea beneficiarului realizam instalatia in camera tehnica pentru distributia a agentului termic cu mai multe circuite de incalzire si apei calde de consum,  recirculare apa calda de consum.

Detalii in paginile: Centrale termice pe peleti (du-ma in pagina)  Generatoare de abur si apa calda (du-ma in pagina)

schema boiler puffer pensiuni

Modul in care este realizata instalatia asigura producerea de apa calda de consum cu costuri mici dar si rapid, cu debit mare, fara a utiliza boilere de capacitate mare.

Apa calda de consum produsa instant de serpentina acumulatorului se stocheaza in boiler. In cazul in care este consum mare de apa calda de consum, vana cu 3 cai comuta functionarea centralei direct pentru incalzire boiler ( prin cele 2 serpentine).

Avantaj: Nu este necesara instalare de boilere de capacitate mare pentru stocare apa calda de consum. Apa calda este preparata permanent, se evita formarea bacteriei Legionella in boilere. Debitul de apa calda de consum produs este dublu fata de sistemul clasic ( doar cu incalzirea apei din retea  in boiler, cu agent termic circulat prin serpentine)

 

 

Cateva din proiectele realizate:

Club Spa 2piscinaTip imobil: Club Spa, cu  piscina semi-olimpica

Locatie: Breaza, Prahova
Solutie tehnica: S-au instalat 3 centrale termice ecoHORNET 60kW. Una dintre ele este destinata incalziri apei in piscina printr-un schimbator in placi. Celelalte doua centrale incalzesc imobilul si produc apa calda de consum.

 

larisa 2

 

Tip imobil: Hotel, restaurant

Locatie: Busteni

Solutie tehnica: 2 centrale termice ecoHORNET 80kW

 

ramiframif 2Tip imobil: pensiuni

Locatie: Pestera, jud. Dambovita, intr-o zona idilica dar

Solutie tehnica:  centrale termice ecoHORNET 60kW si 80kW
   – acumulatoare agent termic
   – instalatie in camera tehnica cu mai multe circuite de incalzire