EcoHORNET poate genera economii incepand de la 50 % din factura pentru incalzire si apa calda, imbunatateste calitatea vietii si confortul in locuinta, fie ca vorbim de locuinte individuale sau blocuri de apartamente. Utilizatorii devin independenti fata de politicile nationale de preturi, taxe si accize, de reglementarile viitoare ce vor taxa tot mai mult poluarea, consumul de combustibili fosili si ineficienta energetica.

Pentru incalzire si producere apa calda de consum in locuinte se utlizeaza centrale termice ecoHORNET.

Recomandate pentru:

radiator 2pardosealaconvector 3apa calda 1

 

· incalzire cu radiatoare
· incalzire in pardoseala
· incalzire cu ventilo-convectoare
· producere apa calda de consum

 

Daca instalati o centrala  termica ecoHORNET din gama 35-500 kW, este bine sa stiti ca centrala are in dotare tot ce va este necesar in camera tehnica, respectiv:

 • acumulator de agent termic
 • boiler incorporat de inalta eficienta pentru producere apa calda de consum
 • instalatie de distributia a agentului termic spre imobil, cu 2 circuite de incalzire independente ( pompe, vane amestec, filtre,
  ….supape, manometru temperatura agent termic, vase expansiune pentru instalatia de incalzire, termostate ambientale radio, materiale marunte)
 • instalatie anti-condens ( pompa circulare, vana cu 3 cai, robineti, alte materiale marunte)
 • instalatie pentru transportul apei calde de consum la instalatia imobilului ( vas expansiune, vana amestec, materiale marunte).

Optional: din centrala se pot executa mai mult de 2 circuite de incalzire

Avantaj: toate piesele instalatiei sunt alese astfel incat sa fie compatibile intre ele, sunt de cea mai buna calitate si se evita greselile de montaj ale instalatorilor mai putin informati, timp de instalare mult redus.

Sfat pentru economisirea energiei termice si confort crescut in locuinta

Recomandam ca in imobil sa se execute circuite de incalzire independente pentru zonele cu regim de utilizare si incalzire diferit. Astfel programati temperatura ambianta si orarul de incalzire diferit, in functie de necesar si perioada de utilizare.

De exemplu:

 • un circuit pentru parter / zona de zi: living, birou, bucatarie, hol
 • un circuit pentru etaj / zona de noapte: dormitoare
 • un circuit pentru camerele copiilor
 • un circuit petru mansarda ( de ex. zona de sport sau recreere)

Detalii in pagina: Centrale termice pe peleti (du-ma in pagina)

Intrebari frecvente:

Multe persoane ne intreaba daca se poate utiliza la incalzirea in pardoseala, deoarece este necesar ca agentul termic in instalatie sa nu depaseasca 38-40°C.

Centralele termice ecoHORNET se pot utiliza fara alte piese de instalatie, la incalzire in pardoseala, deoarece setati pe vanele de amestec, montate pe circuitele de incalzire din dotare, temperatura dorita in instalatie. Vana de amestec combina apa fierbinte din cazan cu apa rece din retur si transmite spre imobil agent termic la temperatura setata.

Este  eficienta utilizarea centralei termice  ecoHORNET in perioada de vara, doar pentru producerea de apa calda de consum?

Da, este eficienta utilizarea centralei termice ecoHORNET pe perioada verii, este mai avantajoas decat sa instalati panouri solare.
Centrala termica ecoHORNET nu functioneaza continuu, ea se opreste atunci cand temperatura agentului termic din cazan a ajuns la circa 85°C (se seteaza). Porneste iar cand temperatura agentului termic a scazut la 52°C.
Cum boilerul este incorporat in cazan, este scufundat in agent termic fierbinte, apa calda de consum se produce si atunci cand centrala nu functioneaza. Pe perioada de vara, centrala termica functioneaza circa o ora la cateva zile, in functie de consumul de apa.
Din experienta clientilor nostri, pe intreaga perioada calda, consumul de peleti este de circa 100kg/persoana, mare consumatoare de apa.
O familie de 5 persoane nu consuma mai mult de 500kg peleti in perioada de vara, ceea ce inseamna un cost de 80Euro. Si, aveti apa calda de consum permanent, fara grija in zilele innorate sau cu ploaie.
Ori, pentru o instalatie de panouri solare care sa va asigure 100% necesarul de apa calda de consum + consum alt combustibil atunci cand panourile nu functioneaza, amortizarea anuala este mai mare ( pentru 8-10 ani durata de viata a panourilor solare de calitate).

Cat consuma centrala termica ecoHORNET?

Centrala termica ecoHORNET nu consuma. Centrala termica ecoHORNET produce caldura cu un randament de 96-98%.
Consumatorul este locuinta Dvs., consumul depinde de cat de repede cedeaza in exterior caldura produsa de centrala termica ecoHORNET.
Va recomandam sa dati o atentie deosebita izolatiei imobilului atat a peretilor cat, foarte important, a planseelor si, mai ales, a acoperisului. Alegerea unui material de calitate pentru izolatie impreuna cu realizarea de circuite pentru incalzire separate, tamplarie si geamuri de calitate,  va garanteaza un consum si cu 50% mai mic decat media imobilelor.

Deasemenea, este important sa alegeti tipul de incalzire :

 • daca aveti incaperi cu inaltime mare, va recomandam incalzirea in pardoseala.
 • incalzire in pardoseala, insa, nu este recomandata pentru dormitoare, acolo unde o mare parte din suprafata pardoselei este acoperita de pat, dulapuri, etc.
 • daca aveti ferestre de dimensiuni foarte mari, pereti din sticla, va recomandam instalarea de-a lungul ferestrelor/peretelui  a unor corpuri de incalzit de
  ….incalzit gen tevi cu aripioare, ventiloconvectoare incastrate in pardoseala, pentru a crea o perdea de aer cald, ce va izola restul incaperii de aerul rece de la
  ….fereastra.

Foarte important: daca necesarul enegetic al imobilului Dvs. este mai mic decat puterea nominala a centralei termice ecoHORNET, consumul de peleti va fi proportional mai mic. Centrala termica ecoHORNET nu consuma in plus, ci doar cat este necesar sa incalzeasca imobilul la temperatura programata.

Tip centrala termica Putere ( kW) Volum maxim de incalzit (mc) Consum peleti incalzire +ACM (tone peleti/an)
imobil izolat imobil neizolat
CTP35 35 875 4 – 5 5.3 – 10.5
CTP55 55 1375 7.1 – 10.5 10.5 -15.8
CTP75 75 1875 10.5 -14 15.8 – 21.8
CTP125 125 3125 15.8 – 21.9 21.8 – 32.8
CTP225 225 5000 26.2 – 39.4 39.4 – 59.1
CTP325 325 8125 43.8 – 65.7 65.7 – 85.4
CTP425 425 10600 61.3 – 70 91.9 – 105
CTP525 525 13125 78.8 – 87.6 118.2 – 131.4

Consumuri medii, inregistrate in imobile ce utilizeaza centrale termice ecoHORNET.

Imobilele izolate sunt au izolatie standard: 10 cm poliestiren expandat, acoperis izolat standard, ferestre medii ca si suprafata, cu tamplarie termopan.
Volumul maxim de incalzit este calculat pentru imobile cu izolatie standard.