generator aer cald 750 kW siteIncalzire inteligenta pentru intreprinzatori

Generatoarele de aer cald ecoHORNET care utilizeaza peleti si agro-peleti sunt produse compacte si mobile, pot fi mutate cu usurinta, pentru a incalzi diverse incinte sau a produce aer cald pentru uscatoare, cuptoare, etc. in mod eficient, nepoluant si cu costuri mult mai mici decat cu combustibili fosili.

Asigura un debit de aer cald constant la temperatura setata, fara a fi influentate de conditiile atmosferice.

Este un produs cu diverse posibilitati de utilizare, in locatii diferite.

Produs inclus in programul Casa Verde 2016 & ecoHORNET. Pentru detalii click aici → citeste mai mult

Pentru download click aici →    Prezentare generator aer cald ecoHORNET

Performante

Generatoarele de aer cald si aer supraincalzit ecoHORNET cu functionare pe peleti inglobeaza tehnologie de ardere de ultima ora, un schimbator de caldura extrem de eficient, automatizare performanta cu control si comanda prin internet.

Generatoarele de aer cald si si supraincalzit ecoHORNET se produc in gama de putere 35-600kW

Utilizarea lor imbunatateste calitatea aerului la beneficiar si reduce substantial costul energiei termice.

Sunt echipamente mobile, independente, compacte.

Se produc in doua game: pentru functionare in interior sau in exterior.

Debitul de aer este in relatie invers proportionala cu temperatura aerului cald produs.

Produc aer cald si supraincalzit  cu temperatura de pana la 700°C.

Green piggy bank with clover and coin stacks

Energie verde si economii de minim  50% din factura de energie termica

Atat pentru industrie cat si pentru agricultura sau constructii, utilizarea  generaroarelor de aer cald ecoHORNET cu functionare pe  peleti fabricati din biomasa, in locul celor pe combustibili fosili, poluanti, reduce semnificativ cheltuielile cu energia precum si emisiile de CO si pulberi.
Utilizarea energiei regenerabile in activitatea intreprinderii determina cresterea eficientei energetice a intregii companii, produsele realizate au cost de productie competitiv, iar compania isi imbunatateste imaginea corporativa prin respect pentru mediu.

 

 

95-98 randament

Randament 96-98%

Randamentul ridicat al generatorului de aer se pastreaza constant pe toata perioada de utilizare atat datorita formei constructive a arzatorului ecoHORNET, a dinamicii arderii cat si datorita controlului arderii realizat prin automatizarea completa.
In plus, cenusa se colecteaza in afara schimbatorului de caldura, neafectand performantele lui.
Randamentul generatorului de aer nu depinde de materia prima din care sunt fabricati peletii. Echipamentul este perfect adaptabil tuturor materiilor prime de fabricare a peletilor, puterea nominala ramanand constanta .
Randamentul ridicat constant este garantia unui consum mic de combustibil.

 

 

ghp zapada

 

 

NOU!  Gama  ALL Weather.

Noile generatoare de aer cald si supraincalzit ecoHORNET  functioneaza  in exterior, in conditii climatice dificile: furtuna, viscol, ger, pana la -45°C.
Foto: GHP 600  in functiune la -15°C si umiditate a aerului de 92%.
Debit de aer cald produs:  12000m³/ h la 70°C

 

 

 

– Functionare ON-OFF: Generatoarele de aer cald ecoHORNET nu moduleaza, lucreaza la puterea nominala pe toata perioada functionarii. Comanda Strat/Stop este data de termostatul ambiental ( in cazul in care se utilizeaza pentru incalzirea incintelor) sau de senzorul de temperatura aer, in cazul aplicatiilor industriale)

– 100% materiale de calitate: Echipamentele ecoHORNET sunt concepute pentru o durata mare de utilizare. Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special rezistent la temperaturi inalte si la variatii de temperatura, iar schimbatorul de caldura este fabricat  din inox si din otel. Toate componentele electrice si electronice sunt fabricate in UE.

– 100% control al arderii: Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator. Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.

– 100% siguranta: Siguranta de operare este garantata de un sistem de inalta performanta care controleaza toate functiile echipamentului.

Tehnic

GHP allweather ecohornet ok

1. Arzator

arzatorArzatorului multisistem ecoHORNET patentat dezvolta temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toata puterea calorica a combustibilului este valorificata, transformandu-se in energie termica. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completa, fara fum in gazele de ardere.
Arzatorul ecoHORNET este mobil, cu autocuratire si accelerarea arderii pentru cazul utilizarii unor peleti mai slab calorifici.
Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatura.
Arzatorul ecoHORNET utilizeaza la fel de bine atat peleti fabricati din biomasa non-lemnoasa cat si peleti din rumegus de lemn.

 2. Schimbator de caldura

SchimbatorSchimbatorul de caldura a fost special proiectat sa functioneze la temperaturi ridicate, fara uzura in timp, si sa asigure un transfer optim al energiei rezultate in urma arderii peletilor.
Pentru o mai mare suprafata de schimb, o parte din schimbator este realizat din tevi cu aripioare.
Este executat din inox si otel special, conform ultimelor reglementari in vigoare.
Schimbatorul de caldura eficient trasfera energia produsa prin arderea peletilor in agentul termic, chiar daca in centrala se dezvolta temperaturi de peste 1250°, temperatura gazelor de ardere la evacuare nu depaseste 60-80°C. Diferenta de energie termica este transferata in aerul cald. De unde rezulta un randament de exceptie, ceea ce pentru utilizator se traduce in consum redus de combustibil.

3. Sistem de accelerarea a arderii si curatare gratar

accelerator ardereEchipamentele au in dotare mecanisme de accelerare a arderii, pentru a pastra constanta puterea nominala, chiar daca se utilizeaza peleti cu putere calorica mai mica.  Astfel, chiar daca utilizati peleti din paie, ierburi, echipamentul  va produce aceeasi cantitate de energie termica, ca la utilizarea peletilor din lemn.

 

4.  Automatizare.

automatizarePrin automatizarea completa  cu aparatura performanta  si soft conceput impreuna cu firma austriaca SIGMATEK GmbH &Co KG,  se realizeaza controlul total al producerii energiei  termice, controlul agentului termic, cat si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibila integrarea acestora in sisteme complexe de incalzire. Display-ul touch color va furnizeaza informatii complete  privind functionarea echipamentului.
Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distanta, prin o conexiune la internet, astfel aveti intotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice

5. Variator de turatie.

speed convertisorVariatorul de turatie a ventilatorului controleaza atat debitul de aer cald produs cat si temperatura lui. Debitul de aer este in relatie invers proportionala cu temperatura aerului cald produs.

 

 

.

6. Exhaustor.

exhaustorArderea fara fum si gudron in gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea de gaze de ardere.
Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator se realizeaza arderea completa, inclusiv a particulelor de fum.
Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.
SIGURANTA: Evacuarea gazelor de ardere nu este influentata de conditiile atmosferice.

 7. Ventilator.

fan hot airVentilatorul realizeaza transportul  aerului prin schimbatorul de caldura.
Debitul de aer cald circulat : 2500-56000 m³/h in functie de puterea generatorului.

 

 

 

.

8. Sisteme de siguranta.

set electricSet de protectie electrica:
Deoarece fluctuatiile / intreruperile de curent electric ce pot afecta componentele electronice ale centralei termice sau pot perturba buna functionare am inclus in dotarea standard un set de protectie:UPS cu functiuni de  invertor, stabilizator, redresor si  2 acumulatori.
In caz de intrerupere a alimentarii cu energie electrica, automatizarea comanda deschiderea trapei de siguranta, iar gazele de ardere nu mai trec prin schimbator,  sunt evacuate direct in cosul de fum folosind tirajul natural pana la arderea combustibilului de pe gratar.

.

9. Sistem de alimentare automat

Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv.
SIGURANTA: Sistemul de alimentare cu peleti este prevazut cu elemente de siguranta ce previn avarierea in cazul in care, accidental, sunt antrenate corpuri straine.

10. Cenusar

Spre deosebire de alte generatoare de aer cald cu functionare pe combustibil solid, la generatorul ecoHORNET cenusa se colecteasa in afara schimbatorului de caldura. Este un avantaj deoarece o acumulare mare de cenusa nu micsoreaza suprafata de schimb si randamentul.
Optional: Generatoareale de aer cald si supraincalzit  de putere mare se pot livra cu sistem de evacuare automata a cenusii si depozit de cenusa mobil, de capacitate mare.

11. Evacuare aer cald

12. Rezervor de peleti

In functie de autonomia dorita si de spatiul unde functioneaza ( in interior sau in exterior) , generatoarele de aer cald ecoHORNET pot fi livrate cu rezervor de peleti incorporat sau cu rezervor de peleti extern de capacitate mai mare.

 

DATE TEHNICE:

date tehnice

 

Aplicatii

– incalzire hale industriale, depozite

– incalzire sere

– incalzire ferme de pui, purcei

– incalzire corturi

– uscatoare de cereale

– uscatoare de paie si lucerna

– incalzire imobile in constructie pe timp de iarna, pentru lucrari la interior

– uscatoare de rumegus, lemn

– cuptoare

 

20140611_175200

Doua generatoare de aer cald ecoHORNET  300 KW montate la un uscator de cereale  Silos Cordoba, Adunatii Copaceni, jud. Giurgiu

Pentru detalii click aici →      Industrie …..  Turism …..  Agricultura …..  Municipalitati …..  Dezvoltatori imobiliari …..  Rezidential …..