centralaCentralele termice ecoHORNET sunt combinatia optima de tehnologie performanta, eficienta energetica, siguranta, confort si ecologie. Noul model de centrala termica ecoHORNET este un echipament modern, extrem de eficient si include toate functiunile necesare pentru producere, acumulare si distributie agent termic, producere apa calda de consum. Este un produs ce include o camera tehnica intreaga. Centralele termice ecoHORNET se produc in gama 20 – 500kW

Centralele termice ecoHORNET reprezinta echipamentul optim pentru incalzire si producere apa calda de consum atat in locuinte individuale, cat si pentru imobile mari: hoteluri, spitale, blocuri de apartamente, sere, ferme zootehnice, cartiere de locuinte, productia de apa calda de consum pentru sectorul industrial.
Centralele termice ecoHORNET permit montajul in cascada, in instalatii modulare, de mai multi megawati.
Centralele termice ecoHORNET pot fi conectate atat la instalatiile clasice de incalzire (radiatoare, ventiloconvectori, incalzire prin pardoseala ) sau pot fi interconectate cu alte sisteme de producere a energiei termice.

Produs inclus in programul Casa Verde 2016 & ecoHORNET. Pentru detalii click aici → citeste mai mult

Pentru download click aici →    Prezentare centrala termica ecoHORNET

Performante

Clasa 5 de eficienta si emisii pentru programul Casa Verde

Centralele termice ecoHORNET sunt proiectate pentru a satisface cele mai inalte exigente ale mileniului al treilea de la punctul de eficiență generării de căldură, minime de CO și a emisiilor de particule și de acces la un combustibil inepuizabil și ecologic fără a încuraja tăierea pădurilor. Se incadreaza in clasa 5 de eficienta si emisii, sunt aplicabile tuturor programelor nationale si locale de subventii, programul Casa Verde.

Randament 96 – 98%

96-98 randamentRandamentul ridicat al centralei termice se pastreaza constant pe toata perioada de utilizare atat datorita formei constructive a arzatorului ecoHORNET, a dinamicii arderii cat si datorita controluluiarderii realizat prin automatizarea completa. Randamentul centralei nu depinde de materia prima din care sunt fabricati peletii. Echipamentele sunt perfect adaptabile tuturor materiilor prime de fabricare a peletilor, puterea nominala ramanand constanta.

O camera tehnica intr-o centrala

Centrala termica ecoHORNET este complet echipata pentru distributia agentului termic pe 2/3 circuite de incalzire independente,cu pompe circulatie, vane amestec, termostat ambiental si cu circuit anticondens, contine o cantitate mare de agent termic ce ii permire o functionare eficienta fara puffer, are boiler incorporat. Se reduce considerabil timpul de montaj, deranjul produs de instalatori si se evita greselile de montaj la camera tehnica sau materiale incompatibile.

● Functionare ON-OFF
Centralele ecoHORNET nu moduleaza, lucreaza la puterea nominala pe toata perioada functionarii, pana agentul termic ajunge la temperatura programata, apoi se opresc complet. AVANTAJ: Consum mic de energie electrica, nu se formeaza gudron pe peretii cazanului atunci cand este redus aportul de aer – ca in cazul modularii, se evita uzura prematura datorata functionarii in exces.

● Usor de utilizat
Datorita procesului performant de ardere si calitatii materialelor, centrala nu are nevoie de operatii repetate de curatare sau interventii de service. Echipamentele sunt programate din fabrica. Utilizatorul nu trebuie sa faca multe setari sau ajustari.

● 100% control al arderii
Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator. Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici.

● 100% siguranta
Siguranta de operare este garantata de un sistem de inalta performanta care controleaza toate functiile echipamentelor. In dotarea standard sunt incluse si toate componentele de siguranta ale unei instalatii de incalzire moderne.

● 100% materiale de calitate
Echipamentele ecoHORNET sunt concepute pentru o durata mare de utilizare.
Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special rezistent la temperaturi inalte si la variatii de temperatura, iar schimbatorul de caldura este fabricat din otel. Toate componentele electrice si electronice sunt fabricate in UE.

Tehnic

1. Arzator ecoHORNET

2. Schimbator de caldura

3. Recuperator de caldura

4. Boiler incorporat

5. Exhaustor

6. Cenusar

7. Alimentare cu peleti

8. Automatizare

9. Sistem de accelerarea a arderii

10. Materiale instalatie 2 circuite incalzire si circuit anticondens

Dotare standard: cazan ( schimbator de caldura); arzator ecoHORNET multi-sistem; sistem de alimentare cu snec ; panou de automatizare full-protection cu comanda si supraveghere prin internet ; rezervor de peleti pentru CTV35-225 ; exhaustor ; boiler incorporat ; set de protectie electrica ; traductor de curgere ; manometru de presiune ; manometru de temperatura agent termic ;, aerisitor ; supapa de siguranta ( 5bar) ; senzori temperatura agent termic, de miscare, capacitivi, temperatura gaze de ardere ; materiale instalatie 2 circuite incalzire si circuit anticondens: pompe circulatie, vane amestec, vana anticondens, supape sens, filtre robineti, vas expansiune apa de consum, etc.

Optional: 

  • Centralele de putere mare se pot livra cu sistem de evacuare automata a cenusii si depozit de cenusa mobil, de capacitate mare
  • centralele se pot livra si cu echipare minimala fara materiale circuite incalzire, pompe, etc, doar cu vana anticondens.

Arzator

Arzatorului multisistem ecoHORNET patentat dezvolta temperaturi de ardere a peletilor de peste 1250°C, toata puterea calorica a combustibilului este valorificata, transformandu-se in energie termica. Randamentul arderii este aproape de 100%, arderea este completa, fara fum in gazele de ardere. Arzatorul ecoHORNET este mobil, cu autocuratire si accelerarea arderii pentru cazul utilizarii unor peleti mai slabi energetic. Arzatorul si camera de ardere sunt fabricate din inox special, rezistent la temperaturi peste 1300°C si la variatii de temperatura.

.

Schimbator de caldura

Schimbatorul de caldura a fost special proiectat sa functioneze la temperaturi ridicate, fara uzura in timp, si sa asigure un transfer optim al energiei rezultate in urma arderii peletilor. Este executat din otel special pentru cazane, conform ultimelor reglementari in vigoare. Contine o mare cantitate de agent termic si preia functiile unui acumulator de agent termic (puffer). Este posibila functionarea eficienta a centralei termice fara puffer. Schimbatorul de caldura eficient, trasfera energia produsa prin arderea peletilor in agentul termic, chiar daca in centrala se dezvolta temperaturi de peste 1250°, temperatura gazelor de ardere la evacuare nu depaseste 60-80°C. Diferenta de energie termica este transferata in agentul termic. De unde rezulta un randament de exceptie, ceea ce pentru utilizator se traduce in consum redus de combustibil. Are 2  zone de schimb de caldura,  preiau atat radiatia flacarii cat si convectia gazelor de ardere.

.

.

Recuperator de caldura

Ca si noutate, am introdus a III-a zona de schimb, un recuperator de caldura, ce utilizeaza temperatura gazelor de ardere evacuate de 100-120°C pentru preincalzirea agentului termic din retur inainte de intrarea in schimbatorul de caldura.In acest recuperator de caldura nu se formeaza condens deoarece, in urma arderii la peste 1250°C in arzatorul multisistem, gazele de ardere sunt “uscate”, nu contin vapori de apa.

.

.

Boiler incorporat

In interiorul centralei este incorporat boiler de inalta eficienta, pentru producere si stocare apa calda de consum. Apa calda de consum se produce extrem de eficient, deoarece boilerul este scufundat complet in agentul termic fierbinte din schimbatorul de caldura, suprafata de schimb este mult mai mare decat la boilerele montate exterior cu serpentine. Este economica si eficienta utilizarea centralei pe timp de vara, doar pentru producere de apa calda de consum, centrala porneste doar la cateva zile, in functie de consum..

.

.

Sistem de accelerarea a arderii si curatare gratar

Echipamentele au in dotare mecanisme de accelerare a arderii, pentru a pastra constanta puterea nominala, chiar daca se utilizeaza peleti cu putere calorica mai mica. Astfel, chiar daca utilizati peleti din paie, ierburi, echipamentul  va produce aceeasi cantitate de energie termica, ca la utilizarea peletilor din lemn..

.

.

Controlul arderii prin tiraj fortat

Arderea fara fum si gudron in gazele evacuate permite functionarea cu tiraj fortat. Exhaustorul este montat la evacuarea de gaze de ardere. Functionarea cu tiraj fortat asigura 100% controlul fluxului de oxigen necesar arderii, arderea este uniforma in toata masa de peleti aflati in arzator se realizeaza arderea completa, inclusiv a particulelor de fum. Fiecare particula de pelete primeste oxigenul necesar arderii complete, astfel gazele de ardere au un continut minim de particule, umiditate sau compusi organici. Evacuarea gazelor de ardere nu este influentata de conditiile atmosferice.

.

.

Sistem de alimentare automat

Alimentarea cu peleti se face automat, cu un snec transportor comandat de un senzor capacitiv. Rezervorul de peleti este independent de corpul centralei, in functie de spatiul disponibil, poate fi folosit cel din dotarea standard 600/800 litri sau un alt recipient de capacitate mare. Sistemul de alimentare cu peleti este prevazut cu elemente de siguranta ce previn avarierea in cazul in care, accidental, sunt antrenate corpuri straine..

.

.

.Automatizare

Prin automatizarea completa  cu aparatura performanta  si soft conceput impreuna cu firma austriaca SIGMATEK GmbH &Co KG,  se realizeaza controlul total al producerii energiei  termice cat si al tuturor sistemelor ce compun instalatia si face posibila integrarea acestora in sisteme complexe de incalzire. Display-ul touch color va furnizeaza informatii complete  privind functionarea echipamentului. Echipamentele pot fi supravegheate si programate de la distanta, printr-o conexiune la internet, astfel aveti intotdeauna controlul sistemului Dvs. de producere a energiei termice..

.

...Sisteme de siguranta

Set de protectie electrica: Deoarece fluctuatiile/ intreruperile de curent electric ce pot afecta componentele electronice ale centralei termice sau pot perturba buna functionare am inclus in dotarea standard un set de protectie:UPS cu functiuni de  invertor, stabilizator, redresor si  2 acumulatori.
Traductor de curgere ( fluxostat): Sesizeaza circulatia agentului termic in intalatie si asigura protectia in cazul pierderii agentului termic, blocarii pompei de circulare sau a circuitului termic.
Alte  elemente de siguranta: manometru de presiune, manometru de temperatura agent termic; aerisitor; supapa de siguranta ( 5bar).

Download (DOCX, 20KB)

 

Aplicatii

Rezidential

 

EcoHORNET poate genera economii incepand de la 50 % din factura pentru incalzire si apa calda, imbunatateste calitatea vietii si confortul in locuinta, fie ca vorbim de locuinte individuale sau blocuri de apartamente. Utilizatorii devin independenti fata de politicile nationale de preturi, taxe si accize, de reglementarile viitoare ce vor taxa tot mai mult poluarea, consumul de combustibili fosili si ineficienta energetica.

 .

 .

Proiecte imobiliare.

 

Un imobil cu performanta energetica buna este mai usor de vandut sau de inchiriat! EcoHORNET este o solutie pentru dezvoltatori imobiliari, arhitecti, proiectanti, constructori, manageri imobiliari. Este o sansa pentru ei să integreze biomasa in proiectele imobiliare cu maxim de avantaje economice.
Echipamentele ecoHORNET pentru producerea de apa calda și incalzire sunt una dintre soluțiile cele mai atractive pentru: imbunatațirea substanțiala a evaluări energetice a imobilului, cu amortizare de cateva ori mai scurta decât oricare dintre măsurile pasive. Imobilele ce utilizeaza energie verde sunt mai atractive pentru clienti.

 

 

 

Municipalitati.

 

Scoli, cartiere de blocuri, primarii, puncte de termoficare, centre sportive municipale, spitale, cladiri publice, etc, acestea sunt unele dintre imobilele pentru care incalzirea cu echipamente ecoHORNET este un avantaj, In ultimii doi ani au crescut numarul de imobile publice care utilizează ecoHORNET pentru a genera caldura și apa calda de care au nevoie.
Agro-peleti sunt o sursa locala, gestionabila, regenerabila de energie, sunt mult mai ieftini decat combustibilii fosili, ceea ce realizeaza economii la buget de peste 50%. Agro-peletii genereaza locuri de munca la nivel local.
ECOHORNET este o solutie pentru factorii de decizie locali, primari și membri consilii locale, tehnicieni și șefii de departamente, grupuri de dezvoltare locala sau pentru orice edil municipal care este preocupat de a imbunatați calitatea vieții pentru oamenii din localitatea ce o administreaza.

 

Agricultura si industria alimentara.

Agricultura și industria alimentara  sunt  avantajate prin trecerea la utilizarea echipamentelor ecoHORNET, pot  beneficia: sere, uscătoare și dezumidificatoare, ferme de crestere a puilor si porcilor, producătorii de furaje, brutarii, producatorii de produse lactate, conserve de fructe, de legume, procesatorii de carne, podgoriile viticole, producatori de ciuperci și fructe uscate, etc. Consumul de energie este un factor-cheie pentru agricultura și industria alimentara si ecoHORNET ofera avantaje:economii de minim 50% din factura de energie termica, reducerea costurilor cu eliminarea deseurilor, utilizarea sub-produselor și a deseurilor pentru propria lor energie, eliminarea costurilor cu  achizițiile de motorina, gaze naturale sau energie electrica
Pentru incalzirea serelor, avem solutii de ultima generatie, utilizand eficient energia termica produsa din peleti cu centralele termice ecoHORNET: prin incalzirea directa a solului, se obtine o eficienta maxima cu cele mai mici costuri.

Sera 1000mp, productie de flori, Slatina, Olt, incalzire in sol Primul oras plin de  flori  timpurii din Romania. Inainte, beneficiarul utiliza motorina pentru incalzire. Cost anual cu incalzirea = 36,000Euro Cu echipamente ecoHORNET si peleti achizitionati de pe piata: Cost anual cu incalzirea = 6,000Euro Acum, beneficiarul a achizitionat o instalatie de fabricat peleti din propriile resturi. Cost estimat cu incalzirea, anul viitor = 2,000Euro

.

.

Ferma de vaci de lapte Calarasi, 1 x 100 kw, pentru dezghetul aparatelor de muls, incalzirea sediului si preparare apa calda la 90ºC
Mai mult, am inceput dezvoltarea de solutii extrem de eficiente si economice pentru consumatorii industriali. Astfel realizam, pentru unitatile de crestere a puilor si purceilor, incalzirea prin pardoseala cu centrale termice ecoHORNET pe peleti. Compactarea in peleti a asternutului cu dejectii, cu grosime de numai 2 cm asigura 100% combustibilul necesar incalzirii ciclului urmator de pui la 36°C, reduce la 0 cheltuielile pentru incalzire, elimina transportul si decontaminarea asternutului, reduce substantial costurile pentru iluminat si aerisire, se asigura un microclimat corespunzator unde puii pot sa-si exteriorizeze la maximum potentialul genetic.

 

 

Hoteluri, pensiuni, cluburi spa

.

larisa 2ECOHORNET si energia regenerabila au convins proprietarii de hoteluri
Hoteluri, cluburi spa, pensiuni folosesc deja echipamente ecoHORNET în locul altor energii conventionale care sunt mai scumpe și poluante, cum ar fi gaze naturale sau motorina, ca un mijloc de incalzire si producere apa calda in toate tipurile de cladiri și instalații.

.

Ei au realizat deja:

– Economii financiare dobandite prin utilizarea energiilor nepoluante. In situația economica actuala, este extrem de important pentru a reduce costurile de operare.
– Preț mai mic și mai stabil pentru combustibil.
– Eliminarea cheltuielilor de verificare periodica si avizare ( ex. gaze naturale

.

Sectorul industrial

EcoHORNET permite controlul costurilor cu energia termica
In cele mai multe fabrici trebuie să se controleze atent costurile de funcționare. In plus, unele industrii au nevoie de energie termica pentru a efectua procesele tehnologice. Si acest cost este de obicei ridicat si instabil dacă sunt folositi combustibili fosili sau electricitate.
Instalarea echipamentelor ecoHORNET din sectorul industrial este o investitie eficienta, profitabila și finantabila.

Un proiect inovativ

Tip imobil: statie de producere beton Locatie: Busteni, Prahova Solutie tehnica: Sistem de incalzire si uscare sorturi si producere apa calda pentru fabricarea betonului pe timp de iarna. Compus din:

– centrale termice ecoHORNET 200kW( functionare in cascada)
– acumulator de agent termic ( puffer) 1500 litri cu serpentina inox pentru producere apa calda de consum instant
– boiler 300 litri cu 2 serpentine
– incalzire in sol cu tevi PeX, sub depozitul de sorturi

Astfel, beneficiarul produce beton pe timpul iernii, la un pret competitiv.

Hale industriale si service auto

Tip imobil: hala service auto pentru reparatii autotractoare, semiremorci si birouri Locatie: Sibiu

Solutie tehnica:
– centrala termica ecoHORNET 80 kW
– acumulator de agent termic (puffer) 2500 litri, cu serpentina pentru producere apa calda de consum instant
– instalatie de incalzire in beton pe toata suprafata de lucru a halei
– instalatie de incalzire cu ventilo-convectoare in birouri

 

Pentru detalii click aici →      Industrie …..  Turism …..  Agricultura …..  Municipalitati …..  Dezvoltatori imobiliari …..  Rezidential …..