Tehnologia ecoHORNET este dedicata exclusiv surselor regenerabile de energie si valorificarii superioare a celei mai abundente bogatii a Terrei – BIOMASA.

Echipamentele ecoHORNET folosesc in mod eficient, ca si combustibil, atat peleti din rumegus de lemn, cat si peleti din biomasa non-lemnoasa.

Biomasa este un biocombustibil disponibil in cantitati inepuizabile, rapid regenerabil si obtinut fara a crea dezechilibre si dezastre naturale.

Dar, este un combustibil mai complicat de valorificat energetic datorita continutului mare de siliciu precum si a diversitatii compusilor specifici.

Dupa 5 ani de studii, cercetari, experimentari, am creat ceea ce pare si acum imposibil: tehnologia si arzatorul capabile sa arda, in mod eficient si fara poluare, peleti fabricati din tot ce arde, biomasa, respectiv sub-produse si resturi din agricultura, viticultura si exploatarea forestiera responsabila, lemn degradat, deseuri zootehnice, plante energetice, deseuri biodegradabile municipale si industriale, namoluri de epurare.

Este mult mai eficienta utilizarea biomasei sub forma de peleti, se valorifica superior transformarea ei in energie termica. In acelasi timp, emisiile poluante sunt mult reduse in cazul arderii biomasei sub forma de peleti si nu in stare bruta.

Peletizate, deseurile si reziduurile din agricultura produc 4.8 MWh/tona, deseurile din zootehnie 4,6 MWh/tona, deseurile din silvicultura si industriile conexe 5,6 MWh/tona, iar deseurile industriale si urbane 4,2 MWh/tona.

Toate aceste materii prime pentru agro-peleti sunt disponibile in cantitati mari atat in Romania cat si pe intreaga planeta, sunt rapid regenerabile, nu se provoaca dezechilibre naturale prin colectarea lor. Fabricarea peletilor este facila, ecologica si nu agreseaza mediul inconjurator.

In fata cresterii dependentei Europei de combustibilii fosili, utilizarea biomasei este una din caile cheie pentru cresterea sigurantei in alimentarea cu energie si a sustenabilitatii energetice a Europei.

Biomasa- combustibil rapid regenerabil, inepuizabil si ecologic si poate inlocui combustibilii fosili costisitori si poluanti

balanta

Avantaje din utilizarea biomasei peletizate in echipamente ecoHORNET:

Luptam cu tarie pentru stoparea defrisarilor in scopul fabricarii de peleti premium si ne alaturam campaniilor ce militeaza pentru ca generatiile viitoare sa primeasca o planeta curata si vie.

padure

 

Ardere biomasa in forma bruta ecoHORNET : Ardere biomasa in forma de peleti
cazane cu randament mic: 40-50% randament ecoHORNET 96-98%
consum mare de combustibil consum maxim: 238g/KWh
instalatii de alimentare mari si costisitoare alimentare automata, standard ca la peletii din lemn
manipulare greoaie, necesita utilaje ambalaj – saci de 15kg usor de manipulat de oricine
spatiu mare de stocare, necesita depozite de mari dimensiuni o tona peleti din biomasa = 1.5 mc
emisii poluante mari, fum emisii poluante sub normele din 2020
combustibil sensibil la conditiile atmosferice (umiditate) influenta umiditatii din atmosfera este insesizabila asupra peletilor neambalati; ambalajul protejeaza complet de umiditatea din atmosfera